Friday, December 30, 2011

ANNUAL GENERAL MEETING

Assalamualaikum and hy one stuffians..

BUZZZZ.... wake up stuffians...let's prepare for the final..a true stuffians never give up  before try to work hard and smart in order to score well..gud luck in your final exam my dear stuffians..!! let's rock da paper..hehe 

olrite just wanna share the last programme for this semester..oh btw,why  this post was written in english..nope to show off that my english is very good..LOL but the main point to write in engilsh because AGM is one of the internal programme that compulsory to use english..all stuffians terror in english right? terror here not refers to terrorist but terer k..try to check in dictionary..terer laa.terer....hehe.

Annual General Meeting was held on 8 December 2011, Audi A, Kuliyyah of Engineering (Stuff's favourite venue). Programme Manager for this programme was really serious person. serious person only suitable with the serious programme like AGM and last clue : serious person with charming smile..his smilee  make people can not sleep..hehe  metaphor here..hehe Guess who???? oh  yup the best PM ever and ever  Bro.Dollah. Asst.Programme Manager little bit naughty , relax and one of  da DJ from Your Campus Radio..Lol is Sis Iera .

Objectives AGM:
~to introduce new line up Management Board Stuff 2011/2012
~to report program Stuff Tenure 2010/2011
~to know the latest financial report stuff
~ to strengthen the ukhuwwah among members

This is selected photos  and layannnnnnnnnnnnn..enjoy guysssss


REgistration counter..just wrote your name and posing...


hot and stylo bro committees..LOL..


NEW Mainboard (ok stuffians take note)..hee


asma al husna and iium song..


ok smileee everyone..


from da back.






eeee aaaa eeee aaaa dikir barat time..
LoL??? 


President ..



BUREAU2 ..
sport bureau


Hrd Bureau


EED Bureau


RND Bureau


WELfare Bureau


IP Bureau
TOP 7 MAINBOARD..LET'S Check it out!!


FC 2


FC 1


SU 2


SU 1


VP 2


VP 1



tqvm stuffians 


~wasalam w.b.t~

Tuesday, November 15, 2011

SK Seri Murni~~KURSUS KECEMERLANGAN KOKURIKULUM DAN MOTIVASI PERSATUAN, KELAB, SUKAN DAN PERMAINAN

assalamualaikum..nor in da house..oppss...(mcm xperlu je ayt tu)

hye..nk crite ckit prog under STUFF br2 ni..b4 cuti hr tu..

pada 29th Oct 2011 hr tu..STUFF tlh dijemput utk mengendalikan program bersama adik2 drjh 5 di Sekolah Kebangsaan Seri Murni,Batu Caves sbgi persediaan mereka utk memegang jawatan dlm persatuan, kelab, sukan dan permainan kat sekolah dorg.,..
objektif program ni bkn shj utk b'kongsi pngalaman b'sama adik2..tp utk merapatkan ukhwah dan menambah pengalaman sbgi sorg feci..blh kata mcm 'improve skill' gtu..hehe...seramai 15org ahli STUFF yg dplih utk ke prog ni, 5 org komiti n 10 org Feci..kami dibimbing olh PM n APM yg berkaliber Hifni Humaidi dan Feni.. 
kat bawah ni gmbr2 prog. hr tu..enjoy la tgk ye..... 


mok excited...


pintu..pintu....1..2..


siput.siput...siput..siput..siput..


macho kot...


aik..


barisan komiti..


ape abg2 ni wat ni....


mkn jom!!!


lepaskan!!>>>opp jatuh...haha


terer la tu konon..haha

hati ke hati...kot la..

mkn..mkn..mkn...


fokus2..

sape yg seronok lbh tu????

ayuh kwn2!!

ng..ng...


msti tgh gelakkan maidi ni..hahaha

wow...

wow 2 kali..=wow..wow..

kami semua...hehe


ni la kami2 semua smasa di sana..terima kasih kpd semua yg t'libat...anda semua best..
sekian crite in...  ~~luv STUFF =)

Friday, October 7, 2011

...7 Perkara Ganjil...


Terdapat seorang pemuda yang kerjanya menggali kubur dan mencuri kain kafan untuk dijual. Pada suatu hari, pemuda tersebut berjumpa dengan seorang ahli ibadah untuk menyatakan kekesalannya dan keinginan untuk bertaubat kepada Allah s. w. t. Dia berkata, "Sepanjang aku menggali kubur untuk mencuri kain kafan, aku telah melihat 7 perkara ganjil yang menimpa mayat-mayat tersebut. Lantaran aku merasa sangat insaf atas perbuatanku yang sangat keji itu dan ingin sekali bertaubat."

" Golongan yang pertama, aku lihat mayat yang pada siang harinya menghadap kiblat. Tetapi pabila aku menggali semula kuburnya pada waktu malam, aku lihat wajahnya telahpun membelakangkan kiblat. Mengapa terjadi begitu, wahai tuan guru?" tanya pemuda itu. " Wahai anak muda, mereka itulah golongan yang telah mensyirikkan Allah s. w. t. sewaktu hidupnya. Lantaran Allah s. w. t. menghinakan mereka dengan memalingkan wajah mereka dari mengadap kiblat, bagi membezakan mereka daripada golongan muslim yang lain," jawab ahli ibadah tersebut.

Sambung pemuda itu lagi, " Golongan yang kedua, aku lihat wajah mereka sangat elok semasa mereka dimasukkan ke dalam liang lahad. Tatkala malam hari ketika aku menggali kubur mereka, ku lihat wajah mereka telahpun bertukar menjadi babi. Mengapa begitu halnya, wahai tuan guru?" Jawab ahli ibadah tersebut, " Wahai anak muda, mereka itulah golongan yang meremehkan dan meninggalkan solat sewaktu hidupnya. Sesungguhnya solat merupakan amalan yang pertama sekali dihisab. Jika sempurna solat, maka sempurnalah amalan-amalan kita yang lain,"

Pemuda itu menyambung lagi, " Wahai tuan guru, golongan yang ketiga yang aku lihat, pada waktu siang mayatnya kelihatan seperti biasa sahaja. Apabila aku menggali kuburnya pada waktu malam, ku lihat perutnya terlalu gelembung, keluar pula ulat yang terlalu banyak daripada perutnya itu." " Mereka itulah golongan yang gemar memakan harta yang haram, wahai anak muda," balas ahli ibadah itu lagi.

" Golongan keempat, ku lihat mayat yang jasadnya bertukar menjadi batu bulat yang hitam warnanya. Mengapa terjadi begitu, wahai tuan guru?" Jawab ahli ibadah itu, " Wahai pemuda, itulah golongan manusia yang derhaka kepada kedua ibu bapanya sewaktu hayatnya. Sesungguhnya Allah s. w. t. sama sekali tidak redha kepada manusia yang menderhakai ibu bapanya."

" Golongan kelima, ku lihat ada pula mayat yang kukunya amat panjang, hingga membelit-belit seluruh tubuhnya dan keluar segala isi dari tubuh badannya," sambung pemuda itu. " Anak muda, mereka itulah golongan yang gemar memutuskan silaturrahim. Semasa hidupnya mereka suka memulakan pertengkaran dan tidak bertegur sapa lebih daripada 3 hari. Bukankah Rasulullah s. a. w. pernah bersabda, bahawa sesiapa yang tidak bertegur sapa melebihi 3 hari bukanlah termasuk dalam golongan umat baginda," jelas ahli ibadah tersebut.

" Wahai guru, golongan yang keenam yang aku lihat, sewaktu siangnya lahadnya kering kontang. Tatkala malam ketika aku menggali semula kubur itu, ku lihat mayat tersebut terapung dan lahadnya dipenuhi air hitam yang amat busuk baunya," " Wahai pemuda, itulah golongan yang memakan harta riba sewaktu hayatnya," jawab ahli ibadah tadi.

" Wahai guru, golongan yang terakhir yang aku lihat, mayatnya sentiasa tersenyum dan berseri-seri pula wajahnya. Mengapa demikian halnya wahai tuan guru?" tanya pemuda itu lagi. Jawab ahli ibadah tersebut, " Wahai pemuda, mereka itulah golongan manusia yang berilmu. Dan mereka beramal pula dengan ilmunya sewaktu hayat mereka. Inilah golongan yang beroleh keredhaan dan kemuliaan di sisi Allah s. w. t. baik sewaktu hayatnya mahupun sesudah matinya."

Ingatlah, sesungguhnya daripada Allah s. w. t kita datang dan kepadaNya jualah kita akan kembali. Kita akan dipertanggungjawabkan atas setiap amal yang kita lakukan, hatta amalan sebesar zarah. Wallahua'lam..



Monday, October 3, 2011

Booth...booth....BOOTH

BOOTH FOR NEW MEMBERS AND REGISTRATION SEM 1 11/12 =)
Assalamualaikum w.b.t..hello…hehe
Macam tajuk yg kat atas tu…booth time!!!wawawa…hahaha
Dr 19th sept hingga 21th sept 2011, booth utk registration ahli2 br tlh dbuka..booth kali ni bertempat di FEMALE MOSQUE ENTRANCE…slain registration..ada jg game2..sudoku,search word n teka bintang...blh thn rmi gak la yg dtg register…yg dtg renew???  sape renew,,angkat tgn... 

Objektif booth ni d buka adalah utk memperkenalkan Student Facilitating Front atau nama manje nye STUFF kpd new intake student..dan juga buka peluang utk dorg menyertai klab ni..tp yg register bkn bdk br je..ada jg senior2..hehe...tp kire junior la dlm STUFF ni kan...hehehe..mari2 kenal dgn STUFF..x knl maka x cinta..

Ini la booth kami…

maaf le..silap time la ms amik gmbr ni..sptutnye kene tgu turn org len jaga br leh amik..ahahaha



tgk2...game kitorg...tgk sape yg kena!!!






hasil kerje head IP kite..Hifni..also our President n the geng..mahal maa logo tu..

oo..tidak..salah uplod..huhuhuh..(gurau je mok..)

crew2 booth nk edar handbill..cari yg cun2 je dorg ni..

perbincangan apa itu..booth..booth...


pd 21st n 22nd 2011 plak hr interview…semangat crew2 booth uruskan hr interview tu..hehehe…temasukla mainboard2 yg hadir utk interview bdk br..bapak kami pun wat test(interview level ke2)haha…

ha..cuak..

ni lg la...3 3 skali..huhu...grr..

leadership test yg dkendalikan olh mr.Bal

orait..u go guys!!


ni la sdikit sbyk crite tntg booth n hr interview yg brlgsung awl2 sem nil..alhamdulillah..sume nye b'jln dgn lancar...terima kasih utk sume crew2 booth yg terlibat dlm menjayakan booth n interview day kali ini..
xlupe juga pd interviewer2 yg sudi hadir utk pilih ahli2 br STUFF..
Anda sume terbaik!!........        luv STUFF!!  (^-^) 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...