Monday, January 31, 2011

Pelupa


Di sebuah perkampungan ada seorang duda yang sudah berumur tinggal seorg dirumah nya..anak2nye sume bekerja di bandar...Berdekatan rumah nya itu ada seorang janda yang juga agak berumur dan juga tinggal seorg...Sudah bertahun lama nya mereka berjiran dan sering juga berhubung kala kesunyian....Suatu hari..di petang yang redup...si duda duduk di bawah pokok rambai..merenung ke arah rumah si janda...Si janda perasan dan datang menegur si duda..."Pak Uda oii..ape yang di menungkan nye tu..."...Si duda menunduk seketika..lalu menjawab "..Ada perkara aku nk bgtu ko ni Mak Jan.."...Berkerut dahi si janda...kerana kelihatan serius pulak si duda tu...

Wednesday, January 26, 2011

Jom Santai Minda & Otak 2

ASSALAMMUALAIKUM..
Kabare semuanya? arap2 sihat la ye..
cmna midterm? ok ?


Kalu ok ke x ok ke, mari2 pakat baca entri kali nie..
Entri nie ala2 sambungan entri minggu lepas la..
Senyum sokmo deh!

Kisah 1

Tidak ada jerung

Ketika saya dan kawan saya pergi berenang di sungai Zambezi Mozambique,
saya bertanya kepada seorang budak laki-laki yang sedang asyik memancing
apakah ada jerung di sungai tersebut.
Anak itu menjawab: "Tidak!"
Kemudian saya dan teman saya terjun ke sungai dan mulai berenang. Tapi
saya kurang percaya, maka setelah beberapa menit saya kembali bertanya
untuk meyakinkan apakah betul tidak ada jerung di sungai itu.
Ia menjawab: "Tidak ada jerung! Karana jerungnya takut dengan buaya yang ada
di sini!!!"

Kisah 2

MALAS KE SEKOLAH

Jam sudahpun menunjukkan pukul tujuh pagi. Salim masih lagi berdengkur.
Ibunya pun segera mengejutkannya untuk ke sekolah.

Ibu: Salim...Salim...bangun nak, pergi sekolah, nanti kamu terlambat.

Salim: Alah mak... Salim tidak mahu pergi ke sekolah!

Ibu: Apa, tidak mahu pergi sekolah?! Baik... Salim berikan emak dua sebab mengapa
Salim tidak mahu ke sekolah.

Salim: Semua murid-murid tidak suka Salim. Guru-guru di sekolah pun tidak suka pada Salim!

Ibu: Itu bukan alasan bagi Salim untuk tidak ke sekolah. Cepat, bangun sekarang!

Salim: Baiklah, sekarang emak pula berikan Salim dua sebab mengapa Salim mesti pergi ke sekolah.

Ibu: Eh...eh...bertuah punya anak! Salim dengar baik-baik, pertama Salim sudah berusia
lima puluh tahun. Kedua Salim PENGETUA SEKOLAH!!!

Doa.

Assalamualaikum....
Salam 1 STUFFians....

Minggu ni memang kita semua sibuk dengan assignment,quiz,presentation dan yang paling mencabar ialah midterm...macam mane midterm korang???mesti la ok kan...korang kan semua bijak pandai.. :-)

Saya nak kongsi sikit doa semasa menjalani peperiksaan memandangkan sekarang nie musim peperiksaan yang hebat melanda kita semua...



DOA DI WAKTU MULA MENJALANI PEPERIKSAAN.

الحمدلله حق حمده والصلاة والسلام على رسوله محمد واله

Ertinya:
"segala pujian bagi Allah dengan sebenar-benar pujian. Manakala selawat dan salam (diucapkan) kepada UtusanNya Nabi Muhammad dan keluarganya."

dan


a. dibacakan surah al-fatihah dengan memohon pada Allah agar di buka kan segala ingatan dan fikiran.

b.dibacakan ayat al-kursi dengan niat meminta pada Allah agar Dia menghilangkan segala kegementaran hati dan agar memperoleh kejayaan sekaligus.


p/s: Renung2 kan dan selamat beramal....;-)

Monday, January 24, 2011

FORUM ANJURAN BECS






Sy nk tumpang crite cket..jgn marah ye!!hehehe..^_^
Pade hari rabu yg telah lepas kalu xsilap..sy pun x igt sebenarnye ari ape...tp yg pasti ari tu mmg dah lepas la.. beberape org ahli STUFF telah terpilih dan dipilih (trmsk la sy) utk menyertai forum yg danjurkan oleh BECS yg brtajuk MALAYSIA TOWARD HIGH INCOME NATION..(kalu x silap mcm ni la tajuk die)... walaupun dlm keadaan trpakse dan dipakse..sy pergi jugak forum tu yg brtempat di experimental hall dgn seikhlas hati...byk input dan output yg sy dpt dr farum tu..sy nk bgtau ape input yg sy dapat pun mcm x perlu je..sbb forum tu berlansung dalam bahase english..sy byk x paham dr ape yg sy paham.. kalu nk tau gak tanye la org2 STUFF lain yg pg ye..mmg ramai jugak la org yg dtg forum tu..mcm2 kos ade..antaranya kos undang2, econ,hs, dan lain2...sy pun x reti nk brcerita panjang2..jd stakat itu saje la utk mase ni.. kite jumpe lagi pade hari dan waktu yg same pade mase akan dtg..hehehe...

Sunday, January 23, 2011

Complicated vs Simple


Rumitnya seorang isteri, dan simplenya seorang suami...
Jadinya kena selalu berfikiran positif...barulah tercipta rumahku syurgaku!



BUKU HARIAN (DIARI) ISTERI

"Malam Minggu - Dia berkelakuan aneh. Sebelumnya kami berjanji bertemu di Cafe.
Aku shopping seharian dengan kawan-kawan, sehingga mungkin dia
kesal karena aku agak lewat sampai di Cafe, tapi dia tak bercakap.

Dia tak bercakap langsung, jadi aku ajak dia pergi ke tempat
yang agak sunyi supaya kami dapat berbincang,
dia setuju tapi tetap diam membisu. Aku tanya apa yang salah - dia jawab, "Tak ada".

Aku tanyakan apakah kesalahan ku yang membuatnya kesal. Dia kata hal ini
tak ada kaitannya dengan ku dan minta aku tak usah sibuk.

Saturday, January 22, 2011

Berbeque bersama EEDians


Assalamualaikum dan salam satu stuffians..

Sari Berita Utama-21 January 2011,9 pm bertempat di EDU square telah berlangsungnye Group Binding EED..Ramai EEDians hadir untuk memeriahkan suasana termasuk juga beberapa org aLumni STUFF..sambutan yang diterima amat menggalakkan..Sekian terima ksih.

Friday, January 21, 2011

MUHASABAH DIRI



Assalamualikum kpd semua warGa2 STUFF yg tercinta..

…Allah subhanahuwataala telah menciptakn manusia dgn sebaik2-baiknya…semua insan bergelar manusia adalah sama dimataNya…manusia tidak dilahirkn sempurna kerana mereka mempunyai kelebihan dan kekurangan masing2…ubat yang paling mustajab untuk mengetahui apakah kelebihan dan kekurangan yang kita ada…yang kita lakukan secara sengaja mahupun tidak ialah dengan berMUHASABAH DIRI…jadi, terdapat langkah2 yang saya ingin kongsikn bersama anda…renung2kanlah…(untuk diri saya sendiri juga)…

~~Senyum itu tanda kemesraan, diberi kepada manusia dianggap sedekah. (Senyum itu apa?? Senyum itu sede…kah…ha…pandai murid2…)

Ketawa itu lambang kelalaian,selalu dilakukan akan mati, dibuat di hadapan manusia m’hilangkn maruah diri. (Ketawa adalah penenang jiwa tp jgn sampai melalaikn diri kerana gelak tawa itu boleh bertukar menjadi tangisan air mata).

Tuesday, January 18, 2011

Tazkirah:Sedekah melalui Senyuman.



Dari Abu Dzar ra., Rasulullah SAW bersabda : "Engkau tersenyum di depan saudaramu adalah sedekah" (Riwayat Bukhari dari Kitabul Adab)

Senyum itu sedekah? Begitu mudah untuk mendapat pahala sedekah tanpa mengeluarkan wang ringgit atau peluh ! Tapi, benarkah senyum itu mudah? Senyum adalah luahan batin. Ia merupakan ciri khas makhluk yang bernama manusia. Manusia mudah jatuh hati pada seseorang yang tersenyum. Senyum juga mampu menumbuhkan rasa gembira, menyebabkan hati menjadi damai. Senyum juga mampu mengusir duka.

Sebaliknya, tanpa senyum, orang akan menjauhkan diri dari kita. Manusia cenderung untuk tidak menyukai sikap sombong, angkuh, kasar dan bengis…dan semuanya wujud tanpa senyuman. Firman Allah SWT., "Maka disebabkan rahmat Allah lah kamu berlaku lemah lembut terhadap mereka. Sekiranya kamu bersikap keras lagi berhati kasar, tentulah mereka menjauhkan diri dari sekelilingmu." (QS. Ali-Imran : 159).

Amanat Tahun Baru 2011,Kementeriaan Pengajian Tinggi.

Assalamualaikum pembaca-pembaca blog STUFF..........

Kami adalah wakil STUFF yang telah di jemput oleh Bro. Amir Zahirudin Kamal Pasha untuk menghadiri 1 event iaitu Amanat Tahun Baru 2011 yang di organize oleh Kementerian Pengajian Tinggi(KPT) di PICC, Putrajaya. Temanya adalah " Pengajian Tinggi ke Arah Transformasi Negara".

Tarikh:17 january 2011
Hari: Isnin
Jumlah wakil STUFF: 5 orang
Jumlah wakil bukan STUFF: 13 orang.
Tempat: Dewan A,PICC, putrajaya.

Monday, January 17, 2011

Peringatan:Bahaya panadol.


SEBUAH KISAH BENAR....

Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. . Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain.


Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita. Iamerosakkan organ hati. Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun. Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan.

Sunday, January 16, 2011

Group Binding IP: Ber"BARBEQUE".

Assalamualaikum stuffians semua.....
Mulakan hari anda dengan senyuman..:-)

Rasanya belum terlambat lagi untuk saya menceritakan saat yang menggembirakan ahli-ahli biro IP stuff dan ada juga segelintir mainboard yang hadir.syukran jazilan,arigato,xiexie,thanks,terima kasih semua yang hadir untuk memeriahkan barbeque yang x seberapa ini.Dengar tau pembaca2 blog stuff,saya nak bercerita(story telling) serba serbi..bukan2...serba sedikit tentang barbeque nie.hehehehe...;-)

Pada suatu hari iaitu hari jumaat malam sabtu...seram tak??seram tak?? haish!! tiba-tiba teringat cerita pau suri.opppss!!! sensitif la...okey-okey.serius mode. barbeque ini adalah sempena group binding biro information & publication (IP). kamu semua nak tau tak siapa head & assitant biro nie.mari saya kenal kan mereka. disebabkan entry pasal IP jadi saya nak famous kan diorang la. head IP: Hifni humaidi bin Ismail.(nama kat FB SuSu Ais) dan assistant: Nurul Hafidzatul Faiezah Abd. Rahman (nama kat FB Faieza Almas). hehehehe..:-)

Barbeque nie di kelolakan(betul ke ayat saya nie) oleh Muhammad Asyraf Ismayatim sebagai PM bukan perdana menteri tapi Program Manager,iaitu salah seorang ahli biro ip.walaupun baru lagi di lantik menjadi subcom tapi sudah nampak kebolehan nya.Dan juga di bantu oleh ahli2 ip yang lain.Barbeque ini di mulakan pada pukul 8.00 iaitu menuggu ketibaaan ahli2 & mainborad datang.Seterus nya pada pukul 8.30,bermula la acara permainan,bukan sahaja berbaque tapi kami juga menyediakan games2 yang akan buat mereka yang hadir ketawa sampai pengsan.:-) games2 ini ialah idea wan nur syahida sebagai PC pada hari itu.antara games2 nya adalah belon beracun(games yang sangat best apabila mr.president kita terkena belon beracun dan mendapat soalan yang menyuruh nya ber"catwalk"...hehehehe) selain itu kite ade juga games pecah memecahkan belon(semua ahli di minta meniup belon,kemudian ikat di kaki,dan kaki akan di ikat dengan kaki kawan kemudian pecahkan belon kawan yang di ikatkan kaki bersama itu).kemudian pada pukul 10.00, ini la masa yang di tunggu2 iaitu makan!!! yeaayyy...makan barbeque(ayam,hotdog,Bihun,nasi goreng,tembikai,oren) air oren. owhh,,sangat sedap ya...sampai menjilat jari semua.terima kasih kepada yang bertungkus lumus membakar ayam2 itu.selepas makan ada ada games lagi iaitu baling membaling air dalam belon(baling belon yang berisi air kepada sesiapa sahaja). kemudian pada pukul 11.00 masa untuk penyampaian hadiah bagi pemenang dan juga ahli2 yang tidak menang mendapat saguhati. kemudian ahli2 boleh pulang.....

Kamu semua puas hati ke tidak??berbaloi ke tidak kamu semua kena bayar RM10??




p/s:Jom kita semua bergelak ketawa melihat gambar2 di bawah nie.

mr.PM memberikan sepatah dua kata.

ahli2 IP dan juga mainboard STUFF.sedang khusyuk mendengar
kata2 mr.president STUFF(Ahmad Balqini)

Tuesday, January 11, 2011

Tazkirah : Bahasa Akal Bahasa Hati


"Syakkur, open the door!"

"Syakkur, can you please open the door!"

Dua ungkapan dengan maksud yang sama, tetapi menghasilkan kesan yang berbeza.

Semasa saya kecil, Sesame Street adalah salah sebuah rancangan televisyen yang amat saya minati. Salah satu episod yang masih segar di ingatan saya ialah "The Magic Word".

"The Magic Word" bertujuan mengajar kanak-kanak supaya menggunakan perkataan-perkataan yang sopan terutamanya apabila meminta pertolongan. Perkataan please, kindly dan yang seumpama dengannya adalah "The Magic Word" yang dimaksudkan.

group binding ---> WELFARE

assalamuailakum wbt...tajuk cerita saya hari ini ialah.........

Group binding merupakan salah satu daripada aktiviti wajib bagi setiap biro dalam stuff. ia merupakan aktiviti yang dijalankan bersama-sama ahli dalam sesuatu biro. Walau bagaimanapun, tidak menjadi masalah jika ada di antara biro yang hendak bergabung dengan biro yang lain. Err,apa?? Skema amat ayat ni? Haha, haruslah. kate ambik LM2020 plus LM2021 kan. Okla,sambung blk. Group binding ni sbenanya ikut cita rasa biro tu sendiri. Biasanya members pegi main boling, tgk wayang, mkn2, picnic, memancing, panjat gunung, dll. motif utama ialah nk rapatkan silaturrahim antara ahli2 biro.

Okla, utk sem ni, biro yg paling pantas buat group binding jatuh kpd biro welfare. Cita ni suam2 kuku lg okei, baru semalam, mmg blm basi lg. Destinasi yg menjadi pilihan dah tentulah Wangsa Walk. Kat situ kan dekat je, nek lrt rm2.30 pn dah sampai kn. Kalau ikutkan perjanjian, 9am dah kena kumpul. Tapi besalakan, janji melayu. pukul 10 lebih baru nak gerak. Tempat pertama yang dituju dah tentulah tempat utk mengisi perut. Roti canailah santapan pd pagi yg xberapa nak pagi tu. Bila perut dah terisi,otak pun haruslah berisi. Next station, Bukit Bintang. Bknla, TGV laa. Jd, cerita yg menjadi mangsa ialah Hantu Kak Limah Balik Rumah. Tgk tajuk, mmg nmpk seram. Padahal nk tecabut usus besar ni tahan gelak. Tgh2 sedap layan movie, tetiba satu mesej masuk. Katanya geng suri pn ada dkt WW masa tu. Jadi apa lagi, welfare pn tanpa segan silu megalu-alukan kedatangan geng suri utk turut serta. Pertemuan bermula di depan surau. Mereka mengatur plan utk pertandingan boling persahabatan. Main punya main, bila dah penat, jom la mkn lagi! perut masing2 dah dok belawan okestra nyanyian lagu ana raffali-tolong ingatkan aku…..yg aku lapar..haha! Hmm, kali ni mkn pizza hut plk. Bdk2 welfare mmg byk duit. Siap tapau 2 kotak Extreme Cheesy 6 Pizza. Mmg terangkat la uolss, menjilat jari. Tu tak kira lagi yg bwk balik personal pizza sbb hot ticket tu. Hm, utk penghabisan cerita, jom la kita balik! Haaha, esok dah la ada quiz, tp buku pn xsentuh lagi. Jadi setakat tu je lah ye perjalanan group binding welfare. Sampai ketemu lagi yaa.! Oh, jgn lupaa, cekidaut gamba2 ni dulu b4 out ye kwn2!;))



p/s: biro2 len kalau jeles, blh la bt group binding korg plk.



banyak sgt yg sedap.xtau nak mkn yg mane.jd kita serahkan kpd catering utk oder yg mn bekenan di hati.



ni la member baru stuff.bila dia bosan,dia keje part time jd clown.klu ada sap2 yg bosan,apply la jd clown jgk.;p

Monday, January 10, 2011

Tazkirah : Muharram Bukan Bulan Nabi Berhijrah

Hai semua, salam satu malaysia!

asyik entry suka duka jek kan...hari nie meh ustaz nak bagi tazkirah sikit pada hari isnin yang hening ni..mungkin ramai yang dah tau,dan mungkin ramai yang belom tahu tentang apa yang hendak diperkatakan ini..jelas dengan tajuk entry, Muharram Bukan Bulan Nabi Berhijrah..soalan untuk korang? korang sambut Awal Muharram for what? simpan jawapan korang dan baca entry nie smpi habis..

Highlight Mass Gathering 11' - Versi suka dan duka

*warning - entri kali ini ajak panjang harap anda istiqimah dalam membaca hingga ke titisan tulisan yang terakhir.*

Hai semua, salam satu malaysia!

"suri terbe...., suri terbe...." Masih ingat lagi zaman sekolah rendah anda? saat anda mengutuk rakan anda sampai rakan anda balik rumah report pada mak ayah dan besoknye tak datang kelas sampai bila².Atau mungkin diri anda yang diperlakukan sebegitu rupa tapi segan nak mengaku?. Jangan khuatir kerana motif entri ini bukanlah untuk membuka pekung di dada anda tetapi saya ingin berkongsi sebanyak yang mungkin tentang Mass gathering STUFF 11'(MGS11).

Di MGS11 kami cuba menyuntik kembali kenangan itu dalam minda anda dengan mengenakan tema "kembali ke sekolah : edisi kelas pendidikan jasmani". Tema ini sedikit sebanyak telah menghidupkan lagi suasana MGS11 kali ini. Ikhlas saya terkejut dengan hiasan MGS11, Colosseum dibalut dengan tali rafia, untuk mengelak peserta lari lintang pukang saat dibaling tepung di slot PAM PING PONG PYANG. Dinding-dinding dihias dengan tulisan jawi dan ABC, jadual tugasan dan peserta juga dikehendaki memakai tanda nama cop sekolah STUFF. Kool kan?

MGS11 dimulakan dengan video gimik ala-ala MTV awards untuk intro kemasukan MC pada malam itu, saudara nanad (Lebih dikenali dengan nama kaknad. Bukan sengaja dipanggil begitu memang dah kat ic die nama siti nur kaknad ) dan edi (Nama sebenar dirahsiakan untuk keselamatan anda ).Berikut video gimik entrance mereka.


Sunday, January 9, 2011

STUFFian : Kami Prihatin, Anda Bagaimana?



Assalamualaikum..

Pada 8 Januari 2011 Student Facilitating Front (STUFF ) IIUM telah menghantar bebrapa wakil ke kempen "Kami Prihatin, Anda Bagaimana" yang bertempat di Main Auditorium IIUM.

Bermula dari seawal 8 pagi kami telah dikehendaki untuk mendaftarkan diri di riverside yang berdekatan. Kami telah diberikan seorang sehelai baju yang tertera lambang dan tulisan "Kami Prihatin". Kami juga dibekalkan dengan sarapan yang berupakan sebuku roti, seketul karipap dan 2 ketul donut yang hampir menyerupai 'Big Apple'(Hampir je, tak sama pon). Makanan itu ditaja oleh Suri Catering yang sering diwar-warkan cerita orang lama dari mulut ke mulut (Hehehe).

Friday, January 7, 2011

JOM Training!

Hai semua, salam satu malaysia!

Sepertimana yang anda semua sedia maklum STUFF akan membuat training SETIAP SELASA jam 830 hingga 1030 atau lebih. Jom kita ramai-ramai kosongkan jadual dan riuhkan EDU SQUARE, pedulikan awek anda yang ajak keluar dating, lupakan sementara asaimen² anda yang bertimbun dan kepada anda yang ada plan nak main futsal,DOTA,PES,COD:Black OPS atau mungkin anda sangat noob baru nak main pokemon Silver, tangguhkan semua ke malam besoknya kerana jika anda tidak hadir ke training anda yang rugi bukan saya. Ini bukan rugi main-main macam Dr.Rozmey tipu kamu semua tentang filem 2 alam, ini rugi die macam game dota tinggal +1 anda baru nak on pc owh no game dah full. Jika anda tak main Dota jangan risau banyak lagi anologi lain yang saya boleh ibaratkan sebagai contoh rugi macam anda tak dapat tengok Maher Zain datang UIA tempoh hari sebab tiket dah habis. Jangan putar belit ayat saya ckp maher zain datang training STUFF pula, nanti tak pasal-pasal kena lepuk dengan selipar. Itu andaian. Cakap banyak pun tak guna, nah sedikit teaser poster untuk training berserta quote yang amat mendalam maksudnya. Tak perlu pakai diving suit untuk menyelami maksud quote tu, cukuplah dengan anda baca dan renung seketika maksud quote itu untuk digunapakai semasa training nanti.

klik untuk size yang lebih besar

Jumpa di sana!

Ps : Pakaian bebas asalkan menutup aurat. Tolong jangan mesej tanya boleh tak kalau nak pakai swimming suit ke training nanti, anda dah besar pandai-pandailah fikir sendiri.

Pps: Sebarang pertanyaan tentang training bolehlah hubungi 0132535889-Arham atau 0132475212-Linda, jangan hubungi kami kalau tujuan anda untuk berkenalan atau hanya nak suroh kami teman anda kesunyian.




Tuesday, January 4, 2011

STUFF AGM( ANNUAL GENERAL MEETING)

~Bismillahirahmanirahim~

Assalamualaikum w.b.t and hy one stuffians.Kaifa halukum??alhamdulillah AGM was ended succesfully and I wanna share with you little bit about AGM .Lets check it out..come on.!!

Inilah poster AGM STUFF. Nampak corporate x??

Theme : Corporate style
Date : 28.12.2010
Time : 8.30 pm until 11 pm
Venue : Mini auditorium (above babush)
Participants : 92 Stuffians( 24 organizing committess)

PM Sis Nurul Humaira Kamarulzaman (Cik Iera or shine redcheek belle (FB) )
APM Bro.Fikri Rezzi Basaruddin (encik Fiq)

VIP Bro .Amir Zahiruddin Kamal Pasha (Ass.Director S-Dev/Alumni Stuff)
Bro.Syahrudin( ex President 08/09)
Bro Airil Hazlie Abdullah( ex President 09/.10)

For the first time, StUff Introduce election between president and vice president (candidates give manifesto)

Election between Ahmad Fauzi and Ahmad Balqini and the result was Ahmad Balqini won (president).

Objectives AGM:
~to introduce new line up Management Board Stuff 2011/2012
~to report program Stuff Tenure 2009/2010
~to know about financial report stuff
~ to strengthen the ukhuwwah among members

Oh ye AGM ni adalah yang terakhir Stuff akan menggunakan medium Bahasa Melayu.Next AGM,dalam english plak yee.fully ENGLISH K..Mantap la nanti..hihi

ini foto2 menarik yang saya nak kongsi dengan semua..Harapnye berjaya menarik perhatian anda semua..jom layan dan terjah..hihi

ehem3 orang kuat IP dan Sport.

orang2 kuat STUFF .hihi

Monday, January 3, 2011

Lelaki Haram Bergelang Tangan

Lelaki Haram Bergelang Tangan

Kejahilan dan kedangkalan utk tidak mendalami ilmu agama boleh menyebabkan seseorang itu terikiut-ikut dengan tindakan, penerampilan cara hidup orang kafir.

Musuh Islam merancang termasuk dalam bidang perubatan agar orang Islam terjebak untuk menerima cara yang diperkenalkan. Sebagai contoh mereka menciptakan alat bagi mengurangkan tekanan darah dalam bentuk gelang tangan, bagi orang Islam yang tipis imannya akan menerimanya sebagai satu kaedah perubatan terkini.

Sunday, January 2, 2011

CERITA TENTANG BOOTH BARU2 NI...



Assalamualaikum w.b.t.....

Tentu ramai yg tertanye2 tentang booth baru2 ini... disini sy dapat simpulkan bahawa kami telah menjalan kan 3 peringkat utk pengambilan pelajar baru utk menyertai keluarga STUFF...Peringkat pertame adalah kami menyuruh pelajar2 UIA mengisi borang jika ingin menyertai keluarga STUFF.Dengan ini,kami dpt menagsingkan pelajar yg ingin menyertai keluarga STUFF dan yg tidak brminat utk menyertai keluarga STUFF.Setelah selasai,kami mendapati seramai lebih drpd 110 org yg brminat utk menyertai keluarge STUFF drpd keseluruhan pelajar UIA..

Peringkat kedua adalah dgn mengadakan sesi temuduga.Dgn mengadakan sesi temuduga,kami dapat mengasingkan antara org2 yg betul2 akan memberikan komitmen mereka kpd keluarga STUFF atau sebaliknya.Kami dapati hanye 76 org sahaje yg datang utk ditemuduga oleh penemuduga.

Setelah semua penemuduga ditemuduga,kami menjalankan peringkat terakhir iaitu pemilihan pelajar yg layak utk menyertai keluarga STUFF. Setelah berbincang dgn org2 yg sepatutnya,kami dapati seramai 74 org sahaja yg layak utk menyertai keluarga STUFF termasuklah pelajar drpd luar negara.

Seterusnya,saya ingin memberitahu bahawa seramai 137 org sahaja yg telah memperbaharui semula keahlian mereka kedalam keluarga STUFF.Ini menjadikan jumlah keseluruhan ahli keluarga STUFF seramai 211 org termasuk ahli lama dan baru..


--->TAHNIAH KPD AHLI BARU YG TELAH TERPILIH UTK MENYERTAI KELUARGA STUFF<--- SEKIAN,WASSALAM... ~Ilmu Tanpa Amal Umpama Pohon Yang Tidak Berbuah.... yg menurut perintah Hifni Humaidi bin Ismail
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...