Wednesday, June 29, 2011

Motivational Camp at Lubok Manggis

KEM MOTIVASI 2011..totally Awesome! yeay!

Assalammualaikum w.b.t  dan hai everybody!

Bertemu kita kembali dalam ruangan blog STUFF ni..without further due, marilah sama-sama kita hayati hikayat for this time..:)
Bertarikh 11 dan 12 Jun 2011, STUFF telah menghantar 20 orang wakil untuk bersama-sama menjayakan program Kem Motivasi 2011 bersama remaja dan belia orang asli bertempat di Lubok Manggis Camp & Resort Hulu Langat, Selangor. Program yang bertemakan “Memperkasakan minda dan membudayakan Ilmu” ini telah dianjurkan oleh KELAB TITIAN ASLI di bawah kelolaan CENSERVE UIAM dengan kerjasam Jabatan Kebajikan Orang Asli (JAKOA).

The main objectives of this program adalah untuk meningkatkan jati diri dan semangat untuk maju ke hadapan dalam kalangan orang asli..Rakan-rakan belia yang hadir untuk menyertai program ini adalah rata-rata berumur 15-23 tahun..mereka sangat sporting dan kreatif..serius!..dan mereka juga sebenarnya mempunyai bakat tersendiri..Tok batin juga x ketinggalan..:) Mereka semua adalah dari Kampung Gapoi, Pahang..
Nak dipendekkan cerita..macam-macam aktiviti yang telah kami berjaya lalui bersama2 iaitu para fasi, pembimbing rakan sebaya, belia orang asli, dan juga committees..mencipta bangunan yang tinggi hanya menggunakan straw, melakar negara sendiri, berlakon, membalut mumia, jungle tracking n meredah sungai congkak..game yg x boleh ditinggalkan ialah PANG PING PONG PIANG! Haha..amat menyeronokkan..habis group yg kalah kena tepung sebungkus..:)
Secara keseluruhannya, kem motivasi ni sangatla best n kami amat2 bersyukor coz diberi peluang ntok bersama2 menyertainya..It gives a lots of benefit..


isi-isi barang dulu before gerak
ketibaan. seperti eksaited nampaknya sahabat kita. peace!
sesi taklimat pelajar2 uia
jom kita diskas2 dulu sementara peserta sampai
ada yg pasang banner
komiti2 brain storm utk kali terakhir
sebahagian yg balut hadiah di tempat kejadian
ketibaan para peserta.seronok ye kak. ;D
khusyuk dengar briefing kat depan
segan tgk kamera nampaknya.haha

aktiviti pertama: binaan straw
yg ni bkn org asli. hehe.






ni la pang ping pong pianggg!


amekaw!
jungle treking + treasure hunt cloud 9
hai, kami cari pacat dalam hutan.;D
susun strategi dulu. kang kalah plk.
haha, dah macam buat apa ja kan.




dah selesai task, boleh la nak main2 ayaq
takut air ke apa tah ni
khusyuknya. tah menang ke tak ni.
mumia tisu ;D
peserta kena present model mereka


diskas. cari idea utk lakonan plk
presiden pun kena turun padang. mcm sesuai je kan. haha
anak ibu
yang menang confirm dapat hadiah. tahniah ye dik.
sejuk2 pun dah kena aerobik
yg ni main ular2
apakah?
sesi regu. agak2 paham tak?
kotak beracun
peserta yg bertuah kena denda. haha



sama tapi tak serupa
mai-mai beli.
closing. speech by APM






hoyeh! ;)
alhamdulillah. selesai ;)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...