Sunday, November 11, 2012

Management & Multimedia Workshop

Assalamualaikum.. ^_^
Mcm biasa..nk crite ttg salah 1 prog STUFF yg dh b'langsung..

pd 14th OCTOBER 2012 di E2-1-2,Kuliyyah of Engeneering tlh b'langsung Management & Multimedia Workshop..



Ini lah antara objektif2 kami..

1.      To increase and improve the knowledge in management skills as well as multimedia skills.
2.      To make the STUFF’s members be able to use and apply the skills in any event.
3.      To find a new talent and sharpen the ability of the STUFF’s members.
4.      To strengthen the relationship among STUFF’s members.

Kami telah menjemput 2org speaker bg sesi Management...
Ardi Herman Mohd Mardzi (TV al-Hijrah)
&
 Muhammad Fua'ad Abdul Rahman (FAR Training & Management Services)
  
Bg sesi Multimedia..otai STUFF sndri yg  conduct 

Fauzan, Fikri Rezzi & Shahrul Bazli










Sunday, October 28, 2012

SK SENAI UTAMA --> UIAM

PROGRAMME SCHEDULE
Tuesday, 9th October 2012
12.00 am         : Arriving Students from Johor
12.30 pm         : Lunch and Zohor Pray
2.00 pm           : “Ice-Breaking session”
3.00 pm           : Briefing the rules of mosque
3.30 pm           : Visit library
4.15 pm           : Visit Kulliyah of architecture and engineering
5.15 pm           : Asar Pray
6.00 pm           : Dinner
8.00pm            : visit I-CITY


Wednesday, 10th October 2012

7.00 am                       : Breakfast
7.30 am                       : Closing ceremony
8.15 am                       : Disperse

Monday, October 22, 2012

Mass Gathering Sem1 12/13

hello..hye!!!
once again..we story2 ttg aktvt STUFF...mcm biase..lpas nye sesi booth dan interview..kite akn b'kumpul rmi2 sbgi pembukaan n perjumpaan ahli2 br STUFF...welcome!!!!




br b'kumpul b4 mula..


perkenalkan sume2 mainbord yg ade.. ^__^


mainbord2 ikut turn ye...


secretary n asst.head IP


komiti2 MassGathering


IP.. new family


EED nye session taaruf


Pam Pim Pom Pyang??? oouu yeah!!

hehe....xdpt nk uplod sume gambar sbb x sume gmbr ade....ape2 pun we all family... 
^__^

~~luv STUFF

Tuesday, September 18, 2012

NEW MEMBERSHIP OPEN BOOTH

Assalamualaikum... ^__^


hye sume..selamat dtg ke Semester 1 12/13..
mcm biase awal2 sem ni STUFF akan dimulakan dgn Open Booth for New Intake.. =)


semua dijemput hadir..bawa kawan2 dn sahabat2 utk melawat dan mendaftar..
pd member2 lama...sudi2 lah utk renew membership anda..

info:
tarikh: 18/9/12 - 20/9/12
tmpt: ITD Foyer IIUM
wktu: 8.30am -5.00pm

JOM sama2 memeriahkan Open Booth kali ni..   ^____^


~~luv STUFF

Tuesday, August 14, 2012

Ramadhan...



Detik-detik akhir Ramadhan kali ini masih kugenggam,
Karena ku tak tahu apakah tahun depan,
Aku masih dapat mengengamnya kembali ?
Kerinduan & perasaan Ramadhan kali ini sangat nikmat,

Andai hari esok umurku tak sampai,
Untuk merasakan kembali nikmatnya sahur,
Nikmatnya berbuka bersama keluarga, sahabat dan kerabat,
Di kala bulan Ramadhan nan penuh berkah,

Ya Robbi, didalam kesunyian kurasakan,
Nikmatnya kala kubertafakkur di rumah-Mu untuk beribadah Khusyu’,
Nikmatnya menahan kesabaran di kala hati ini ingin marah & murka,
Nikmatnya bermunajah kepada-Mu, Ya Robbi sang Maha Pencipta,
Nikmatnya mengkhatamkan, kalam ilahi memuji kebesaran-Mu,
Nikmatya bisa menabung sebagai bekal hari esok yang akan menjemput,
Sa’at jiwa ini tak ada lagi di dunia fanah ini,
Ya Robbi, Sang Khaliq Pencipta Alam & Isinya,

Andai semua hamba-Mu tahu,
Tentang yang ada pada bulan Ramadhan,
Mungkin mereka pun akan berharap,
Bisa menunaikan puasa satu tahun lamanya,
Mungkin seumur hidupnya di dunia,
Ya, robbi, Maha Besar,

Hari ini insya Allah sampai berakhirnya Ramadhan,
Aku bertekad, dengan tekad yang sama seperti awal Ramadhan,
Untuk dapat Meraih Kemuliaan-Mu di bulan yang suci ini,
Semoga dapat ku raih kemenangan sejati,
Hanya untuk-Mu ya Robbi.
Amien ya Rob’bal alamien..

Seni cakerawala Bintang>>>>

~~luv STUFF

Thursday, June 21, 2012

cuti kot ^_^

ASSALAMUALAIKUM…

Pejam celik…pejam celik…  dah 2 mingu kte bercuti… apa yg sedang rakan2 buat sepanjang cuti ni?
Makan tidur? 
  
Cari wet poket? 
bercuti bersama keluarga?
 Apa2 pn yg sedang anda lakukan, manfaatkn cuti anda semua sebaik2nya…

Cuti 2 minggu… terasa bosan … rasa xsbr nak mulekn sem baru kn… so, kpd rakan2 y amik sotsem, sediakan fizikal dan mental anda utk mghadapi segala cabaran sepnjang sotsem nie.. wat sebaik mungkin…  CAYoOoOOK3x… =)

Kpd rakan2 yg xamik sotsem, SELAMAT BERCUTI PANJANG… boleh  la wat persediaan utk mghadapi bln ramadhan n syawal bermula dari skrg… puasa sebulan kt rumah boleh la ajak 1 keluarga sembhyang tarawih kt masjid @ rumah…  ^_^

Kpd rakan2 yg praktikal 2, tonjolkan bakat anda sehabisnya… rajin2 wat keje 2… jgn nakal2… ^_0 hehe

~~~SEMOGA KITA SEMUA DPT BERSUa KEMBALI DI SEMESTER YG AKAN DATANG~~~
SaLaM saYaNg bUAt SeMua…^_^


Friday, June 1, 2012

Kem Bestari Solat 12/5/2012


20, Jamadilakhir 1433 Hijrah

Pagi lagi, selepas berdoa diketuai PM (Abdullah Faisal Maulana)
Kami bertolak menuju ke SK Seri Murni, Batu Caves
Kenderaan bertayar empat menyusul tiba
Yang bertayar dua menyusul kemudian
Bertemulah 180 adik-adik darjah 2&3 dengan
Abang-abang dan kakak-kakak fasinya
Yang bersemangat ingin berkongsi ilmu di dada

Barisan abg-abg fc yg cover macho lebih hehe


Barisan akak-akak fc yg kiut miut




gigih abg Remy ajar adik ambil wuduk

adik-adik ambil berkat selepas solat...

adik tutup mata tidur ke?


pc dan cf bergabung

hasil kreativiti adik-adik

STUFF dpt penghargaan drpd Sk Seri Murni

Kali ini bukan seperti biasa,
Tugas PC (Ahmad Ikram), CF (Mohd Shukri)  dan 19 fasilitator sangatlah mencabar
APM ( Nur Izzati) juga tak duduk diam
Adik-adik amat aktif dan teruja,
Tetapi masih lagi mendengar kata
Zuhur,
Awan menangis,
Dewan Terbuka tempat progam berteduh kena tempiasnya
Mujur, awan menangis tak lama.
Modul diteruskan,
Ilmu dikongsikan,
Terjalinlah uhkwah,
Indah.
“Sahabat Selamanya” mengiringi persembahan video
Bergema menutup program.
Alhamdulillah =)
~ Momen senyum tawa adik-adik dan fasilitator selamat diabdikan oleh S/U ( Nadiah Ishak)

Wednesday, May 16, 2012

HARI GURU 2012

Selamat hari guru untuk semua guru2 di Malaysia...


bukan mudah utk mendidik
namun dugaan bukan alasan
jemu usaha tidak terdetik
semoga hebat generasi hadapan


Guru Inovatif Melonjakkan Transformasi Pendidikan Negara
Lagu: En. Rosman bin Adam
Lirik: En. Zainal Ariffin bin Yusof
(IPGM Kampus Ilmu Khas)
Kita berbicara tentang inovasi

Ciptaan baharu gaya hidup kini
Meningkatkan Produktiviti Terkini
Bangun, beranikan terima seruan
Mendidik, memimpin penuh berwawasan
Menciptakan kreativiti
Melahirkan Guru Inovatif
c/o
Sahutlah cabaran, perubahan
Daulatkan Bidang Pendidikan,
Guru Inovatif Melonjakkan
Transformasi Pendidikan Negara
Malaysia Ku tercinta
Kita berbicara tentang inovasi
Ciptaan baharu gaya hidup kini
Meningkatkan Produktiviti Terkini
Tiada pernah jemu tiada putus asa
Sedia menimba ilmu di mana saja
Binakanlah keyakinan
Merentasi segala halangan   






luv STUFF~~ =)

Tuesday, April 17, 2012

Leadership Camp SEMASA, Sagil, Johor - 2012

Assalamua'laikum...

Hai guys? What did you do during our mid-semester break? Surely you had a nice holiday right? Well, for us Sagil Team (self-proclaimed), we also had our enjoyable holiday (sacrificed some days of the break though) in Sekolah Menengah Kebangsaan Sagil or SEMASA on 30th March until 1st April 2012. The program was called the 'Leadership Program', where all the participants are prefects and hostel committees.










The objective of this program was to to enhance the abilities, skills and motivation of  the students. Another task was to guide the students to become leaders that are competent, with integrity and honorable attitude. That apart, the main objective of STUFF was to help facilitate students towards a meaningful future. This program was handled by Muhammad Asraff B. Othman as the program manager and was assisted by Nur Nazrin Hadia Bt. Zakaria as the assistant program manager. This program was attended by 12 committees and 16 facilitators.

luv stuff~~

Sunday, April 15, 2012

KEM PEMANTAPAN DIRI DAN KECEMERLANGAN SEKOLAH KEBANGSAAN SENAI UTAMA, JOHOR - 2012

Assalamualaikum...

haii..haii..haii....hehe..next our school programme was at Sekolah Kebangsaan Senai Utama Johor

this is our objective!!


·       To increase the quality and quantity achievement of UPSR candidates 2012
·       Help students to fully prepare for UPSR 2012 in all aspects.
·       To help students known better their talents in all field.
·       To instill leadership spirit among students and increase confident level among students.
·       To install a better understanding about the concept of cooperation and teamwork among students
·       To help students in the aspects of time management and teach students in the aspects of t communication skill.
·       To strengthen the ukhuwah Islamiah among committees, facilitators and students
·       Giving the chances and experience to the organizing committees
·       To realize STUFF’s aims and objectives
komiti b'tugas adalah...

NAME:
 PROGRAMME MANAGER
ANWARI B. ARIFFIN

ASST. PROGRAMME MANAGER
SHARIFAH NADHIRAH BT. SYED ABU BAKAR

SECRETARY
SITI KHAILILY BT. ABD JALIL

PROGRAMME COORDINATOR
MUHAMMAD SYAHMAN B. ISMAIL

CHIEF FACILITATOR
MUHAMMAD SYAKKUR B. MAMAT
















luv stuff~~



Saturday, April 14, 2012

Kem Bestari Solat SK Seri Murni - 2012

Assalamualaikum semua dan selamat sejahtera..
Minta maaf entry kali ini sangat lambat.Disebabkan ini adalah report untuk program STUFF makanya, haruslah kita berbahasa melayu baku.:)
Butir-butir aktiviti boleh dilihat dibawah :

25th Februari 2012


7.50 am - ucapan oleh En. Faisal b. Md Salleh, Penolong Kanan SK Seri Murni

8.00 am - perkenalan barisan fasilitator (abang-abang dan kakak-kakak)
ini abang-abang yang segak bergaya sedang perkenalkan diri.. tema warna hitam biru
(dari kanan: fauzi, dollah, jun, razi, ikram)
p/s: yang purple tu fana, dia mam besar prog. belakang Mudin, prog manager

ini pula kakak-kakak yang sangat cantik.. tema biru ungu.. sweet!!!
(dari kiri: ita, im, nadya, wanda, nik)

8.30 am - talk by Ustaz Masri

Objektif: dapat memberi motivasi kepada pelajar

10.00 am - breakfast
alolo.. siannya lapar.. makan dik, makan..

10.30 am - LDK2 (Theory and tasmi' surah al-Fatihah)
kak im sangat bersungguh-sungguh yer ajar adik nie.. good job kak im! :)
Waktu ini, kakak fesi harus check bacaan adik2 dan berikan rank tahap kelancaran adik2 dalam menguasai bacaan.

abg Dollah sedang membantu adik menghafal surah dgn lancar.. gob job!!!
Tugas abang-abang fesi pada masa ini sama dengan kakak-kakak fesi...
 Objektif: membaiki dan mengetahui cara bacaan al-Fatihah yang sempurna

11.30 am - Mass 1 (telefon buruk)

Objektif: mencergaskan badan dan minda para pelajar

12.00 pm - LDK3 (Q & A session)
aktiviti ini dikendalikan dalam kumpulan
 Objektif: segala kemusykilan, pendapat dan idea dibincangkan dalam kumpulan

12.30 pm - Lunch


Objektif: dapat mengeratkan hubungan silaturrahim antara kakak2 dan abang2 fesi dengan adik2

01.00 pm - LDK4 (Wudhu' practical)


Objektif: memdedahkan dan mengajar adik2 cara mengambil wudhu' dengan betul dan sempurna

01.30 pm - Zohor prayer (imam ~ Abdullah Faisal Maulana)

02.00 pm - LDK5 + Mass 2 (Solat practical)


Objektif: mengajar dan membimbing adik2 cara menunaikan solat dengan betul dan sempurna

04.00 pm - Tea break

04.15 pm - Wudhu' & Sharing moment

04.45 pm - Asar prayer (imam ~ Abdullah Faisal Maulana)


05.15 pm - closing ceremony


06.30 pm - post mortem session

The end... setakat itu sahaja laporan sepanjang program berlangsung... secara keseluruhannya, cikgu-cikgu sangat berpuas hati dengan komitmen daripada barisan fasilitator yang sangat AWESOME!!!

Objektif program dapat dicapai dengan jayanya!!! ^__^

Sekian terima kasih..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...