Wednesday, November 18, 2015

SBPI Gombak Career Path Workshop

   On 9th of October 2015, STUFFIIUM in collaboration with Guidance and Counselling unit of SBPI Gombak managed to held an workshop for form 4 students from SBPI Gombak.These students are among the brightest and could be assume as cream of the crop in their school. The aim of the program is to help these students recognise their potentials towards the suitable career for their personality. It was held at mini auditorium of Kulliyah of Engineering (KOE).

   The program was actually a part of STUFF COLOUR RUN that was first of its kind ever organized by STUFFIIUM. Morever, it is in conjuction with our big event which is STUFF FESTIVAL 2.0 (STUFFEST 2.0) for this year. Participants of the workshop were selected students which enlisted in Top 40 best students of their batch. During the whole workshop, three module were conducted comprising communication skills, test for tendency towards certain fields of career and also problem solving.

   10 facilitator from each bureau of STUFF IIUM participated and shares their experiences and knowledge with the participants. At the end of the program, the participants were brought to STUFFFEST 2.0 located at Cultural and Activity Center (CAC) to get a look at the universities life and also do some shopping. Hopefully the objectives of the program is achieved, biiznillah.

 May allah ease our participants life so that they can grow up and contributes back to the ummah.
Assalamualaikum. :)








Family photo :)

Token of appreciation for the teacher

Friday, September 25, 2015

Mass Gathering sem 1 2015/2016

   


   Hai! Assalamualaikum w.b.t...fuh,fuh,banyaknya habuk *sambil mengibas guna bulu ayam* kat blog ni.Lamaaaa sangat dah tak update ni,ngee.~.Hai korang apa khabar? setelah hampir setahun blog ni tak update dengan entry terbaru,mesti korang pelik kan tetiba buat comeback..Hiks! :).
Alhamdulillah,kali ini diberi kesempatan untuk menulis dan mengemaskini sedikit sebanyak isi-isi di dalam blog ini.

   Ok,apa kata kita mulakan buku baru kali ini dengan MASS GATHERING STUFF IIUM bagi tahun 2015,Yeay! *baling confetti*..Majlis telah berlangsung pada 21 september yang lalu di Colleseum Kuliyyah Of Engineering tempat tradisi dengan kehadiran ahli lama dan ahli baru yang super-duper yeksaited! hihi..Menariknya,tema Mass Gath pada tahun ini ialah Hari Sukan Sekolah.Komiti Mass Gath diketuai saudara Aizat memang betul-betul awesome gais! Hiasan semua lelawa dan cantik ya allah ( >_<)!.Jom kita usha gambar-gambar sepanjang majlis yang meriah ini!  :)


Barisan Mainboard STUFF IIUM

   Tahun ini juga kelab kita berjaya menarik hampir 208 orang ahli baru!wah ramai tu,peninglah head dengan asst head biro-biro nak jaga sensorang,huhu..Semuanya hasil penat lelah dan titik peluh team dari biro Registration and Recruitment (RnR) yang power-power. :)


Belanja gambar mainboard


Mainboard engkorang


Biro EM yang havoc!



PM Mass gath tahun ini!



Biro GM



Biro MM happening uols



Ahli-ahli biro DCW~



Sopan ja biro PM ni kan,huhu



Biro RnR gais!

    Sebelum kita menutup tirai perjumpaan pada kali ini,selamat datang diucapkan kepada semua ahli-ahli baru kelab STUFF IIUM!. Kaut semua yang mampu selagi masih ada kudrat dan muat.Mana yang jernih dan baik itu ambillah,tapi mana yang keruh dan kureng itu sama-sama kita perbetulkan ya.senyum.Semoga kita semua mendapat manfaat dari perkumpulan ini dan daripada aktiviti yang bakal di tempuhi kelak,,bersama :)

hamboi ceria betui!



Sekian,salam taaruf penuh kasih sayang.Hiks!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...