Friday, August 5, 2016

Kem Bina Sahsiah tahun 6 SK Guar Perahu

   Pada tanggal 29 dan 30 Julai yang lalu, seramai 19 orang ahli STUFF IIUM telah selamat menganjurkan Kem Bina Sahsiah Tahun 6 bertempat di Sekolah Kebangsaan Guar Perahu, Bukit Mertajam, Pulau Pinang. Alhamdulillah, program ini adalah hasil jemputan dan kerjasama dengan unit pendidikan islam SK Guar Perahu. Selain itu, program ini disertai oleh hampir kesemua murid-murid tahun 6.

   Program yang berlangsung selama dua hari satu malam ini bermatlamatkan untuk membina sahsiah dan akhlak murid selain daripada untuk menghabiskan penilaian asas fardhu ain (PAFA) mereka. Modul dan aktiviti yang dibawa oleh Stuffiium semuanya berkait rapat dengan pembinaan akhlak dan tidak lupa suntikan motivasi untuk mereka cemerlang di dalam peperiksaan UPSR yang akan datang. Pihak Stuff IIUM juga berasa terharu dan bangga kerna dapat mengadakan program di salah sebuah sekolah yang tertua di Malaysia ini. Buat pengetahuan semua, SK Guar Perahu telah ditubuhkan pada tahun 1911 sebelum negara merdeka! haa hanpa kira la berapa usia dia, terduduk mikirnya.

   Diharapkan segala apa yang dapat kami kongsikan dapat dimanfaatkan oleh adik-adik buat iktibar dalam menempuhi cabaran hidup yang akan datang. Kami daripada barisan fasilitator juga sejujurnya banyak belajar daripada adik-adik dan guru-guru disini juga. Jutaan terima kasih buat semua guru-guru yang sanggup berkampung bersama kami di sekolah selama dua hari berprogram terutamanya Ustaz Nazmi selaku kem komandan. Ampun maaf dipinta jika ada yang terkurang daripada kami, dan sesungguhnya layanan daripada warga SK Guar Perahu sangat membuatkan kami selesa sepanjang berada di sana.

  Semoga kita bertemu lagi, selamat berjuang adik-adik SK Guar Perahu. Akhir kata, kita test attention grabber sekali,

"Ya Ghulam??"

 IHFAZILLAH !!

amali solat jenazah

barisan fasilitator bersama guru yang bertugas
adik-adik puteri SK Guar Perahu
adik-adik putera SK Guar Perahu

makan angin sat di Padang Kota

3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...